Gratis verzending vanaf €70

  Voor 23.30 (NL) besteld, volgende dag in huis

  Achteraf betalen

TERRABOA

  Gratis verzending vanaf €70

  Achteraf betalen

  Voor 23.30 (NL) besteld, volgende dag in huis

Gezonde gewoontes creëren kan voor velen moeilijk zijn. Vaak maken we een goed begin om vervolgens weer terug te keren naar onze oude manieren.

Wat ik geleerd heb in de afgelopen jaren is dat het belangrijk is om te beginnen met kleine stapjes, op deze manier hou je het  langer vol. Je hoeft namelijk niet meteen 50 dingen te veranderen. Kies voor 1 of 2 dingen en voeg bijvoorbeeld om de 2 weken weer twee nieuwe gewoontes aan.

Het zit allemaal in onze mind. Als jij gezonde veranderingen nodig hebt in jouw leven, heb ik hieronder een aantal tips wat jou wellicht daarbij kan helpen.

 

4 tips om gezonde gewoontes te creëren.

1 Drink genoeg water
De meeste mensen drinken een kop koffie wanneer ze wakker worden. Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze niet kunnen functioneren tot ze hun eerste kop koffie achterover hebben gegooid. In plaats van te vertrouwen op cafeïne voor energie, probeer dan eens een glas water met 1 thee lepeltje kurkuma + zwarte peper te drinken zodra je wakker bent en zie hoe je je dan voelt of een Guarana shot voor een morning boost.

2. Drink “groene” smoothies 
De mensen die mij kennen weten dat ik gek ben op smoothies. Ik begin mijn dag zeker 3 a 4 dagen in de week met een groene smoothie. Voor de mensen die het moeilijk vinden om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid  groente en fruit binnen te krijgen is een smoothie een makkelijke manier om hier wat aan te doen. Lekker, gezond en makkelijk.

3. Eet gezonde vetten  
Hierbij kun je denken aan avocado, chia zaden, kokosolie en noten. Wateroplosbare vitamine zoals vitamine A,D,E en K hebben vet nodig om opgenomen te worden in het lichaam. Deze vitamines zijn belangrijk voor de gezondheid van de hersenen en met een handvol noten als snack of wat chia zaden in je smoothie kom je al een heel end. Kies dus voor gezonde tussendoortjes en wanneer je vaak onderweg bent zorg er dan voor dat je gezonde snacks bij de hand hebt om het jezelf makkelijker te maken.

4. Sporten 
Natuurlijk mag sporten niet ontbreken in dit rijtje. Zelf sport ik minstens 4 x in de week en wanneer ik niet naar de sportschool kan dan doe ik thuis mijn oefeningen. Maak een schema zodat het voor jezelf duidelijk is op welke dagen je gaat sporten en je er mentaal op kan voorbereiden. Kijk ook naar wat je doel is, wil je afvallen? aankomen? meer spiermassa, betere conditie? Wanneer dit duidelijk voor jou is dan kun je de juiste oefeningen gaan doen. Ben je niet zo van de fitness dan is zwemmen misschien wel wat voor jou of misschien wel gewoon hardlopen.

En ten slotte is het belangrijk om te werken aan je mentale gezondheid. Dit is net zo belangrijk als je fysieke gezondheid, want het helpt je om je negatieve gedachten te overwinnen wanneer je minder goed in je vel zit. Persoonlijk werk ik dagelijks aan mijn mentale gezondheid door naast gezond eten dagelijks te mediteren, te bidden, veel te schrijven, me te omringen met positieve mensen en door boeken te lezen waarvan ik steeds nieuwe kennis vergaar.

Hoop dat dit je wat inzichten geeft om nieuwe gewoontes te creëren.
Laat je even weten met welke van de 4 tips jij mee aan de slag gaat?